SĂNĂTATE

Este făina albă rea pentru sănătate? De ce e bine să fim atenti!

Făina albă a devenit o parte din dieta noastră și are un impact drastic asupra sănătății noastre. Este foarte important să înțelegem de ce făina albă este rea pentru sănătatea noastră și trebuie consumată cu moderație.

Iată câteva motive pentru a evita făina albă:
1. Acidă: În timpul procesului de rafinare, toate substanțele nutritive sunt eliminate și făina albă devine acidă prin natura sa. O dietă bogată în alimente acide, cum ar fi alimentele de tip fast-food, alte produse din făină albă, forțează organismul să extragă calciul din oase, ceea ce, la rândul său, afectează densitatea osoasă. Aciditatea excesivă este una dintre cauzele principale ale inflamației cronice, care poate provoca artrită și alte boli cronice.

2. Probleme digestive: Făina albă a fost numită „lipiciul intestinului”. În lumea de astăzi, o mulțime de alimente sunt făcute din făină albă și totul se transformă în lipici în intestine. Nu are fibre, congestionează sistemul, încetinește digestia, ceea ce creează un metabolism lent, și poate duce adesea la creșterea în greutate, stres, dureri de cap și migrene și constipație.

3. Deficitul de nutrienți: Făina albă este de obicei rafinată, astfel încât stratul interior de germeni și tărâțele exterioare sunt îndepărtate. În acest proces, o mare parte din fibre și nutrienți esențiali, cum ar fi vitaminele și mineralele și substanțele fitochimice, se pierd. În plus, Procesul de înălbire se face cu ajutorul unor substanțe chimice care conferă făinii albe culoarea albă caracteristică. Deși acestea nu sunt dăunătoare pentru sănătate, sunt totuși ingrediente artificiale care pot fi ușor eliminate din dieta dumneavoastră.

4. L-cisteina: Acesta este un aminoacid neesențial care este adăugat în produsele de panificație precum aluaturile de pizza, prăjiturile și chiflele de fast-food. Metoda de producție mai ieftină a L-cisteinei include sintetizarea acesteia din pene de rață sau de pui, păr uman și alte produse secundare din petrol.

5. Ingredient care provoacă diabet: Conține aloxan care are un efect negativ asupra organismului tău. Acesta distruge celulele beta ale pancreasului și este, de asemenea, toxic pentru organism. Este, de asemenea, cunoscut ca fiind un contaminant care poate provoca diabet.

Câteva alternative ale făinii albe:
Pentru o sănătate mai bună pe termen lung, ar trebui să evitați complet consumul de făină albă și de alimente făcute din ea. În schimb, puteți folosi unele alternative sănătoase, cum ar fi făina de grâu,ovaz, tarate, mălaiul, optați pentru pâine din mai multe cereale și tăiței sau paste făinoase făcute din făină de grâu. Aceste produse sunt ușor de găsit în magazinele generale și sunt, de asemenea, sănătoase.