BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Erdogan anunță continuarea discuțiilor cu Putin pe tema războiului din Ucraina: cum au decurs intervențiile anterioare

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat continuarea convorbirilor telefonice cu liderul rus Vladimir Putin. Scopul, spune liderul de la Ankara, este acela de a pune capăt conflictului militar din Ucraina.

„Săptămâna aceasta plănuiesc negocieri cu domnul Putin”, le-a spus Erdogan jurnaliștilor, relatează RIA Novosti.

Oficialul turc şi-a exprimat speranţa că la Ankara sau la Istanbul vor fi luate măsuri concrete pentru a rezolva conflictul din Ucraina.

Reamintim că președintele turc Recep Erdogan a avut o convorbire telefonică cu liderul rus Vladimir Putin pe data de 26 aprilie. Ulterior, informația a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, dar și pe pagina de Twitter a președintelui Turciei. Peskov promimitea că va furniza un raport mai detaliat despre discuția lui Putin cu Erdogan, lucru care nu s-a mai întâmplat însă.

Ulterior, respectiv pe 28 aprilie, Erdogan i-a transmis omologului său rus că este dispus să ia iniţiativa” pentru a pune capăt războiului în Ucraina, afirmația fiind făcută în a doua zi după un schimb de deţinuţi între Washington şi Moscova pe teritoriul turc, informează AFP.

În cursul acelei convorbiri telefonice, şeful statului turc s-a declarat „pregătit să ia iniţiativa pentru a pune capăt războiului între Rusia şi Ucraina şi să servească drept mediator pe calea păcii”, a informat Preşedinţia turcă, într-un comunicat.

Preşedintele Erdogan „şi-a exprimat voinţa de stabili o pace durabilă în regiune cât mai curând posibil accentuând în acest sens elanul luat în timpul negocierilor de la Istanbul”, mai arată comunicatul citat.