POLITIC

Senatoul PSD Ioan Stan detaliza cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de guvernare

PSD a intrat la guvernare într-un moment greu pentru România. Bilanțul celor 6 luni prezintă ceea  a reușit să facă PSD  într-o perioadă extrem de dificilă, în care economia a fost supusă unor multiple presiuni externe determinate de inflația globală, de criza energetică, de războiul din Ucraina și de efectele economice post-pandemie. De aceea, măsurile PSD din această perioadă s-au concentrat pe susținerea categoriilor sociale cele mai vulnerabile și pe sprijinirea economiei naționale.

Cele mai importante 10 realizări în cele 6 luni de guvernare sunt următoarele:

1)  Pachetul social – creșterea salariului minim, a alocațiilor, pensiilor și sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mici pentru perioada de iarnă.

2)  Plafonarea a prețurilor la energie și gaze naturale pentru populație și companii.

3)  Sprijinirea companiilor românești – programe de sprijin de aproape 4 miliarde de euro.

4)  Siguranța alimentară – 500 de milioane de euro pentru produse agricole cultivate în România, plus primă de 10% pentru procesarea materiei prime în țară.

5)  Creșterea salariilor în agricultură și industria alimentară: salariul minim de 3000 de lei, scutirea de impozit și reducerea contribuțiilor sociale pentru toate salariile din acest sector

6)  Investiții în infrastructura rutieră și feroviară – Deblocarea marilor proiecte de investiții.

7)  Investiții masive în portul Constanța, transformat în punct naval strategic pentru comerțul european.

8)  Deblocarea exploatării gazelor din Marea Neagră – Adoptarea Legii off-shore care asigură mai mulți bani și gaze naturale pentru România.

9)  Gestionarea eficientă a pandemiei – asigurarea medicamentelor, redeschiderea școlilor și a economiei

10) Absorbția fondurilor europene – Realizarea la timp a cerințelor din PNRR aflate în sarcina miniștrilor PSD.

Ca de obicei, PSD își continuă misiunea, respectiv se luptă pentru a le asigura românilor o viața mai bună punând umărul, totodată, la dezvoltarea social-economică a României. Mereu am considerat că avem o responsabilitate față de poporul român, drept urmare, de fiecare dată când ne aflăm la guvernare punem interesul țării și al cetățenilor pe primul loc.

Senator, Ioan Stan