CRYPTOECONOMIC

Elizabeth Warren folosește Hamas ca cel mai nou țap ispășitor al ei în războiul împotriva cripto

Senatorul de Massachusetts Elizabeth Warren profită de afirmațiile senzaționaliste legate de utilizarea criptografiei de către Hamas. Din păcate, aceste afirmații sunt în mare parte false.

Senatoarea din Massachusetts, Elizabeth Warren, o face din nou. În timp ce principalele instituții de presă, inclusiv Deutsche Welle din Germania, publică titluri senzaționaliste – „Cum a alimentat criptomoneda atacul terorist al Hamas” – Warren se folosește de atacul Hamas asupra Israelului pentru a-și alimenta propriul război împotriva criptomonedelor.

Rolul criptomonedelor în conflict a fost pus în evidență pe 10 octombrie, când poliția israeliană a înghețat conturile cripto folosite pentru donații către Hamas. Nu a fost prima dată. În 2021, Serviciul israelian de finanțare a terorismului din Israel (NBCTF) a confiscat portofele criptografice legate de o campanie de strângere de fonduri pentru Hamas.

În timp ce Binance a colaborat „îndeaproape cu autoritățile internaționale de combatere a terorismului” cu privire la aceste confiscări, Warren a condus un grup de peste 100 de legislatori americani care au trimis administrației Biden o scrisoare în care îi cere să ia măsuri drastice împotriva portofelelor de criptomonede ale Hamas și ale afiliaților săi – în ciuda luptei relative a organizației de a strânge cripto ca parte a eforturilor sale de strângere de fonduri.

„Congresul și această administrație trebuie să ia măsuri ferme pentru a aborda în profunzime riscurile de finanțare ilicită a criptografiei înainte ca aceasta să poată fi folosită pentru a finanța o altă tragedie”, se arată în scrisoare.

 

articol integral sursa: cointelegraph.com