EDUCAȚIE

Elevii și copiii de grădiniță nu vor trece în online săptămâna viitoare. Gradul de ocupare a paturilor ATI este sub 70% în toată țara

Școlile și grădinițele nu vor trece în online în niciun județ din țară în urma gradului de ocupare a paturilor de pe secțiile de Anestezie-Terapie Intensivă din spitale, conform datelor oficiale actualizate joi de Ministerul Sănătății pe ms.ro.

Astfel, județele cu cel mai mare grad de ocupare a paturilor ATI sunt Vaslui cu 67,73% și Cluj cu 65,40% (în scădere față de săptămâna trecută când avea 67,5%).

Zona București-Ilfov are 50,95% gradul de ocupare.

La nivel de țară, gradul de ocupare a paturilor de spital de pe ATI este de 45,19%.

„Conform informării primite de la Ministerul Sanatatii, astăzi, joi, 3 februarie, rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid nu a depășit pragul de 75% în niciun județ. Coroborat cu prevederile Ordinului comun Sanatate-Educatie, nu vor trece integral în online unitățile de învățământ din niciun județ (cf. art. 3.1., alin. 4 din OM 5338/2021 cu modificările și completările ulterioare)”, a spus Sorin Cîmpeanu pe grupul de comunicare al Ministerului Educației.

Iată ce prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății în privința regulilor de funcționare a școlilor:

Scenariul 1: Prezență fizică – rata de ocupare la nivel județean a paturilor COVID e cel mult 75%

  • Dacă apar 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Scenariul 2: Școală online – rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital COVID-19 e peste 75%;

  • Revenirea la școală cu prezență fizică numai după ce rata de ocupare scade sub 70% la nivel județean.