EDUCAȚIE

Elevii militari vizite la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și Grupul 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache” din Câmpia Turzii, și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Elevii claselor a XI-a de la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldove, au fost, în perioada 12-18 mai, în excursia anuală de orientare școlară și profesională, prilej ce le-a oferit posibilitatea de a-și contura opțiunile referitoare la armele și specializările instituțiilor de învățământ militar superior.
După ce au vizitat Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și Grupul 3 Cercetare și Supraveghere prin Radiolocație și Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache” din Câmpia Turzii, ștefăniștii au vizitat și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.
În același context, au vizitat Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, unde le-au fost prezentate armele și specializările instituției, dar și oportunitățile oferite de o carieră în domeniul aerian. Studenții le-au povestit ștefăniștilor despre probele de admitere, multitudinea de specializări pe care le au la dispoziție, despre viața de student, dar mai ales, despre începuturi și ce i-a determinat pe ei să aleagă zborul.
În turul lor, au vizitat Batalionul 96 Geniu „Cetatea București”, unde au fost întâmpinați de comandantul batalionului, locotenent- colonel Dănuț Șerban, absolvent al Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, promoția 2000, care a discutat cu elevii ștefăniști despre oportunitățile oferite de Arma Geniu.
La Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, elevii au făcut turul instituției de învățământ militar superior, au vizitat laboratoarele și au avut ocazia de a vedea, în premieră, poligonul virtual mobil, pus la dispoziția vizitatorilor cu ocazia Zilei Porților Deschise.
La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, ștefăniștii au vizitat laboratoarele, simulatoarele și navele virtuale din dotarea instituției. Totodată, au vizitat și Portul Militar, unde au avut prilejul de a urca pe Fregata „Regina Maria” și pe Nava Școală „Mircea”, iar studenții academiei le-au făcut o prezentare a activităților desfășurate pe Bricul Mircea.
În drum spre Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, au vizitat o unitate din cadrul Brigăzii de informații militare și Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă”. Au avut oportunitatea de a descoperi structurile celor două unități, posibilitățile de afirmare în diferite genuri de armă, modul de instruire, precum și evoluția în carieră.
Mare a fost bucuria elevilor, a cadrelor militare și a profesorilor însoțitori, doamnele Iuliana Șalar, Georgeta Hojbotă și Mihaela Pintilei, precum și a locotenentului Ionuț Ștefănoaia, locotenentului Gabriel Poenar, locotenentului Daniel-Dumitru Buliga și a sergentului-major Ionuț Costan, la întâlnirea cu foști elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, acum studenți ai academiilor sau cadre militare în unitățile operative vizitate.