EDUCAȚIE

Elevii din România ar putea avea masa asigurată de şcoală. Ministrul Educaţiei a făcut anunţul

Elevii români vor beneficia de o masă caldă la școală, după cum a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a recunoscut cu amărăciune că sunt multe cazuri în România în care o masă caldă i-ar face pe mulți părinți să-și trimită copiii la școală. Așa dorește Guvernul să se lupte cu abandonul școlar în România iar un prim pas se pare că a fost deja făcut, după cum a declarat reprezentantul Guvernului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că au fost selectate 1.415 școli din România unde elevii vor primi o masă la școală. 80% dintre școlile prinse în acest program sunt situate în mediul rural, iar costul pentru un asemenea demers ar fi în jur de 200 de milioane de euro. Organizaţia World Vision a prezentat un studiu care arată că în prezent unul din zece copii de la sate nu frecventează nicio instituţie de învăţământ, iar doi copii din zece spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură niciodată suficientă mâncare.

„Masa în şcoli este cea care de multe ori poate face diferenţa, mai ales în mediul rural, între decizia părinţilor de a-şi trimite copiii la şcoală sau nu. (…) Lucrul acesta se corelează, din păcate, cu datele prezentate în Monitorul Educaţiei, conform căruia, în anul 2020, rata de părăsire timpurie a şcolii în România a fost de 15,6%, în condiţiile în care la nivel european a fost de 9,9%.