ACTUALITATENAȚIONAL

Elevă de șapte ani spulberată pe trecerea de pietoni de un pompier care s-a urcat drogat la volan

 O elevă de opt ani, din Maramureș, s-a zbătut între viață și moarte pe trecerea de pietoni, după ce a fost lovită cu mașina de un pompier drogat.Un tânăr de 24 de ani, pompier la ISU Maramureș de circa opt luni, se afla la volanul mașinii. La un moment dat, fără să fie atent, a accidentat-o pe copila de opt ani. Eleva tocmai plecase de la școală și traversa regulamentar strada pe la trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

Mai multe echipaje ale poliției și un echipaj SMURD de la Șomcuța Mare au ajuns la fața locului, iar eleva a fost dusă la Spitalul de Urgență, unde a rămas internată.

Pompierul aflat la volan, originar din Mireşu Mare, județul Maramureș, se afla în timpul liber. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând zero. Totuși, la testarea cu drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv la consumul de canabis.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. La nivelul ISU Maramureș a fost declanșată o anchetă internă.