BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Elena Udrea rămâne în AREST în Bulgaria! Ea a acuzat un tratament inuman în penitenciarele din România

Elena Udrea rămâne în arest în Blagoevgrad, Bulgaria. Procesul a fost amânat. Fostul ministru al Turismului a cerut magistraților să rămână în Bulgaria și să respingă solicitarea de extrădare. Ea a motivat că se simte persecutată în România. Termenul pentru rejudecare este 19 aprilie, ora 14.30.

„Aveți ocazia să scrieți istorie, să arătați că Bulgaria este peste România în materie de justiție”, le-a spus Elena Udrea judecătorilor”, miercuri. Ea a cerut azil politic în Bulgaria și anularea mandatului de arestare.

Judecătorii din Bulgaria cer informații din România, în cinci zile, despre închisoarea în care a stat Elena Udrea. Aceasta a acuzat un tratament inuman în penitenciarele din România și a spus că a fost amenințată cu moartea în timpul arestului pe teritoriul României.

Elena Udrea a contestat arestul preventiv din Bulgaria. Ea a fost reţinută în Bulgaria, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile româneşti.

Elena Udrea a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Aceasta a fost condamnată, definitiv, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute. Instanța Supremă a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.