BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Elena Udrea, extrădată în România – decizia instanței din Bulgaria

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea va fi extrădat în România pentru a ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare. În cursul zilei de ieri, autoritățile române au trimis în Bulgaria actele necesare procedurii. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel din Sofia.

„Solicit respingerea predării mele către România. Vă dați seama ce condiții mă așteaptă acolo”, a spus Elena Udrea, în fața instanței din Bulgaria.

Instanța din Bulgaria a amânat pentru astăzi decizia privind extrădarea în România a Elenei Udrea, condamnată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, în 7 aprilie, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”. Udrea se află în arest în Bulgaria, după ce a încercat să fugă din țară.

Elena Udrea, condamnată definitiv de instanța supremă, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” trebuie să execute pedeapsa, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, Udrea trebuie să meargă la închisoare după 7 ani de procese, timp în care a profitat de o decizie a Curții Constituționale pentru a tergiversa dosarul.