GENERAL

Elena Udrea a fugit din țară prin vama Giurgiu după condamnarea la 6 ani de ÎNCHISOARE – Poliția a dat-o în URMĂRIRE

Elena Udrea a fugit din țară prin vama Giurgiu, potrivit unor surse, locul prin care a plecat și prima dată, cu destinația Costa Rica. Ea ar fi părăsit România în această dimineață, în jurul orei 11.00. Poliția s-a deplasat acasă la fostul ministru al Turismului, însă aceasta nu a fost găsită la casa din Corbeanca. Elena Udrea are domiciliul legal într-o locuință din București. Poliția a dat-o în urmărire generală.

Împotriva numitei Udrea Elena Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 de către Tribunalul București – Secția I Penală, fiind condamnată la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu.

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, potrivit sentinței pronunțate de complet în sala de judecată. Decizia e definitivă. Instanța a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.