EDUCAȚIE

Ediţia 2022 a concursului de cultură generală ,,În cunoştinţă de cauză” şi-a desemnat câstigătorii

Ediţia 2022 a concursului de cultură generală ,,În cunoştinţă de cauză” şi-a desemnat câstigătorii. Ei sunt elevii castigatori ai Colegiului Național Militar Ștefan cel Mare din Campulung Moldovenesc:
Locul I – echipajul clasei a XI-a A, alcătuit din elevii Elena Ţifrea şi Alexandru Boca;
Locul al II-lea – echipajul clasei a XII-a A, alcătuit din Maria Iftime şi Dragoş Cojocaru;
Locul al III-lea – echipajul clasei a XI-a A – 2, alcătuit din elevii Timotei Alecu şi Alexandru Rotari.
La faza pe colegiu s-au calificat din fiecare an de studiu câte două echipaje. Dincolo de competiţia propriu-zisă, proiectul “În cunoştinţă de cauză” îşi propune să provoace în rândul elevilor un reflex împotriva ignoranţei, să cultive o atitudine orientată, de asimilare a informaţiei cât mai diverse. Concursul reprezintă o cale ludică de racordare la spectacolul lumii, prezente şi trecute, proximale şi distale, descompus şi interpretat în chei literare, tehnice, sportive, artistice, ştiinţifice sau …imprevizibile.
Feluritele încercări de abordare inter-, pluri sau transdisciplinară a programelor şcolare îşi găsesc un răspuns concret în acest gen de „stârnire a curiozităţii”.
Felicitări tuturor participanţilor, mulţumiri organizatorilor!
În încheiere vă propunem o reflecţie a filosofului Karl Popper: “Adevărata ignoranţă nu este absenţa cunoaşterii ….ci refuzul de a o dobândi“. (prof. Radu Ciumaşu)
Foto: Laurențiu Sbiera