INTERNAȚIONALPUBLICITATE

Echipamente militare în valoare de 100.000 de euro, FURATE din depozitele Armatei Republicii Moldova. Anchetă URIAȘĂ

Echipamente militare în valoare de două milioane de lei moldovenești (circa 100.000 de euro) au dispărut de la Brigada de infanterie motorizată nr. 2 din Chișinău din luna noiembrie și până în prezent, din depozitele Armatei Republicii Moldova. Informația a fost confirmată, vineri, de Ministerul Apărării de la Chișinău care a precizat că instituția desfășoară propria anchetă, dar si că a sesizat poliția pe acest caz.

„Pe acest caz a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, care a intentat o cauză penală pe acest caz pe faptul comiterii infracțiunii cu referire la sustragerea patrimoniului militar. Totodată, informăm că neajunsurile au fost depistate în timpul procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate. Despre acest caz a fost sesizată Procuratura mun. Chișinău, oficiul Buiucani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de G4Media.ro.

Potrivit informațiilor existente, echipamentul militar furat fusese donat de SUA și consta, printre altele, în uniforme militare, veste de protecție, veste tactice, căști de protecție și bocanci.

În prezent, Ministerul Apărării colaborează cu organele de anchetă şi va oferi sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor producerii acestor incidente semnalate și a condamnat astfel de acțiuni reprobabile.

Cazul este cercetat și de Procurorul General, mai arată sursa citată.