ACTUALITATENAȚIONAL

Echipajele Secţiei Drumuri Naţionale Iaşi au intervenit în peste 50 de situaţii

Peste 50 de situaţii au necesitat, sâmbătă, intervenţia echipajelor Secţiei Drumuri Naţionale Iaşi, pentru tractarea sau scoaterea din decor a unor autovehicule echipate cu anvelope de vară sau extrem de uzate, pe fondul Codului galben de ninsori abundente.

Potrivit unei informări a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, cele mai multe situaţii de acest fel au fost întâlnite pe Drumul Naţional 28, Cozia – Răducăneni, dar şi pe Drumul Naţional 24, Poieni – Păun, la intrarea în municipiul Iaşi dinspre Vaslui.

‘Aceste incidente nu s-au soldat cu urmări grave, ci doar cu pagube materiale şi blocaje inerente în trafic. Acestea au fost însă de scurtă durată, traficul fiind restabilit prin intervenţia echipajelor DRDP Iaşi, cu sprijinul Poliţiei şi al Prefecturii Iaşi, cărora le mulţumim pe această cale. Echipajele DRDP Iaşi intervin în permanenţă pentru asigurarea circulaţiei, pe toate sectoarele din administrare’, menţionează DRDP Iaşi pe pagina de socializare.

Totodată, DRDP Iaşi lansează însă un nou apel către conducătorii auto de a nu pleca la drum fără echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

‘Acest lucru poate genera nu doar cozi în trafic şi amenzi din partea Poliţiei, ci şi producerea de evenimente rutiere grave. Circulaţi cu atenţie’, menţionează sursa citată.

Informaţii privind starea drumurilor naţionale din zona Moldovei pot fi obţinute la dispeceratul DRDP Iaşi – tel. 0232/213168, dispecerat CNAIR: 021.9360, 021.264.33.33, 021.264.33.34, TELVERDE – 0800.809.360.