ACTUALITATE

Ea este Andreea si vroia sa ajunga asistent medical. A murit la 21 de ani lângă bunicul său. Batranul s-a răsturnat cu masina într-o groapă de 8 metri,plina cu apa

Accident tragic la Suceava. Un bunic şi nepoata sa, Andreea, de 21 de ani, ambii din Măzănăești, şi-au pierdut viaţa după ce au plonjat  cu maşina într-o groapă imensă plină cu apă.  Este durere fara margini in cele doua familii inrudite intre ele. O zi in care unchiul se intorcea cu nepoata in Măzănăești. Acum familiile se pregatesc de inmormântare. Intreg satul este inmarmurit de durere.

Este vorba de Ioan Rusu, de 75 de ani, din satul Măzănăești, comuna Drăgoiești, respectiv Andreea Horga, de 21 de ani, din Berchișești, nepoata acestuia.

Pompierii au fost nevoiţi să evacueze apa pentru a scoate autoturismul la mal. Martorii spun că tragedia ar fi putut fi evitată dacă lacul apărut în urma unor lucrări la drum ar fi fost semnalizat corespunzător. Numai ca firma care executa lucrarea a uitat ca trebuie sa ia masuri  de semnalizare a drumului.

Tragedia s-a întâmplat pe Drumul Judeţean care leagă Suceava de Berchişeşti, la ieşire din satul Liteni. La volan s-ar fi aflat bunicul, în vârstă de 75 ani, care a pierdut controlul volanului şi a ajuns în groapa adâncă de opt metri,plina cu apa.

Martorii spun ca soferul a luat-o pe o alta ruta si s-a rasturnat cu masina in groapa in cateva secunde.

,,S-o făcut verde semaforul, el o plecat în faţa mea, nu avea viteză şi o dată şi-o dat drumul, l-am văzut cum îşi dă drumul cu viteză mică. S-o învârtit o dată maşina peste cap şi s-o scufundat,, povesteste un martor.  

,, A luat-o pe lângă, pe unde se vede urma acolo unde-i targa, s-o răsturnat cu roţile în sus şi în cinci secunde s-o scufundat,, spune un alt martor.

Diana Munteanu – medic UPU SMURD: Au stat sub apă, fără oxigen, prea mult timp şi probabil şi în cadrul impactului traumatic ar fi posibil să aibă leziuni traumatice pentru că sub apă erau piloni. 

Pompierii au fost nevoiţi să evacueze apa pentru a scoate autoturismul la mal. Groapa a apărut în urma lucrărilor de modernizare la drumul judeţean. Localnicii spun că nu a fost semnalizată corespunzător şi că nu au fost luate toate măsurile ca astfel de tragedii să fie evitate.

,,În primul şi în primul rând, acolo trebuia să fie o barieră mare pusă, piatră, balast, în caz că se vine de undeva, poate pe vreme de polei, maşina se duce direct în balta asta şi aici or mai fost nenorociri şi nimeni nu o luat nicio măsură,, spune un localnic. 

Poliţist: Când trebuia să fie gata lucrarea aici?

Politist : Nu ştiu, nu sunt eu în temă.

Reporter: Era semnalizat cum trebuie aici?

Politist-Da, da, da.

Reporter-Şi cum vă explicaţi situaţia?

Andreea visa să devină asistent medical insa destinul i-a fost frânt.

A fost nevoie de ajutorul scafandrilor pentru a aduce victimele la mal. Dar medicii nu au mai putut face nimic pentru şofer şi pentru nepoata lui, care se pregătea să devină asistent medical.

Marius Tăuteanu – ISU SUCEAVA: A fost dificil, vă daţi seama. Temperatura apei foarte scăzută, vizibilitate zero, ca adâncime apa a fost destul de mare, în jur de 3-4 metri.

Diana Munteanu – medic UPU SMURD: Au stat sub apă, fără oxigen, prea mult timp şi probabil şi în cadrul impactului traumatic ar fi posibil să aibă leziuni traumatice pentru că sub apă erau piloni. 

Groapa a apărut în urma lucrărilor de modernizare la drumul judeţean. Localnicii spun că nu a fost semnalizată corespunzător şi că nu au fost luate toate măsurile ca astfel de tragedii să fie evitate.

Oamenii legii i-au în calcul şi posibilitatea ca şoferului să i se fi făcut rău. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.