ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Ea este Alexandra, gravida în 8 luni din Suceava, care a murit în ajunul nunții . Nici copilul nu a mai putut fi salvat. Ce spun medicii

O tânără în vârstă de 24 de ani, din Gura Humorului a murit în ajunul nunții, în urma unui stop cardio-respirator.

Tânăra, care era însărcinată în 8 luni, fusese internată cu Covid-19 în spital în data de 27 iulie și se externase la cerere, în data de 2 august, pentru că avea programată nunta.

Tânăra avea afecțiuni cardiace preexistente, fusese operată pe cord la vârsta de 20 de ani, astfel că medicii i-au monitorizat atent starea de sănătate afectată de Covid-19.

În seara de vineri, Alexandrei i s-a făcut rău și soțul ei a sunat la 112. Echipajul medical ajuns la fața locului a constatat că pacienta era în stop cardio-respirator.

A început imediat manevrele de resuscitare și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Suceava. Medicii au făcut eforturi disperate să o mențină în viață pentru a salva măcar copilul, dar din păcate atât mama, cât și copilul au decedat.

Tânăra Alexandra s-a căsătorit civil anul trecut, cu Silviu Miroș, din Păltinoasa și sâmbătă, 20 august, urma să aibă loc cununia religioasă și nunta.

Ce spune Spitalul Județean Suceava:
In cursul noptii de vineri spre sambata, ambulanta a adus o gravida de 29 de saptamani in stop cardio-respirator ( cu patologie cardiaca preexistenta) , cu manevre de resuscitare in curs care au fost continuate in sala de operatie unde s-a efectuat cezariana de urgenta. Din pacate nici mama, nici nou-nascutul nu au raspuns manevrelor de resuscitare si au fost declarati decedati. Pacienta a fost transferata de la CPU Gura Humorului. . Pacienta gravida a fost internata cu covid forma medie in sectia de Boli Infectioase a spitalului judetean Suceava in perioada 27 iulie – 2 august 2022 de unde a plecat la cerere dar cu stare generala buna, fara necesar de oxigen, analize in parametri normali, cu tratament efectuat complet . Pacienta avea si afectiuni cardiace preexistente.
Soțul ei a postat si un mesaj pe contul de socializare în care își exprimă tristețea: ”Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace scumpa mea soție”.