ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Durere fără margini. Tânără de 19 ani, din Dumbrăveni, a murit la o lună după ce a devenit mamă

Este durere fără margini într-o familie din județul Suceava.Tragedie în familia unui tânăr pompier militar sucevean. Soția acestuia a murit la doar 19 ani, după naștere. Anul trecut, Bogdan Curelușă s-a căsătorit cu Bianca, iar în urmă cu o lună de zile fericirea le-a fost împlinită de venirea pe lume a lui Matias. Însă, după naștere, Bianca a suferit o serie de complicații, care s-au agravat. Mesajul sfâșietor a fost postat și de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ,,Bucovina,, Suceava dar și de cei apropiați familiei. 

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată de Bogdan Curelușă, din Dumbrăveni, despre faptul că marți, la orele 23:50 soția sa, pe nume Curelușă Bianca-Denisa, de 19 ani, a decedat în Spitalul Județean Suceava.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 29 aprilie 2024, tânăra a fost internată la Spitalul Județean Suceava, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de cezariană, dând naștere unui copil perfect sănătos. Pe tot parcursul sarcinii femeia a fost în strictă supraveghere a medicului.

Ulterior, pe 3 mai 2024, atât mama, cât și bebelușul au fost externați, fără a se raporta probleme sau alte riscuri.

În dimineața zilei de 17 mai 2024, fiind la domiciliul din Dumbrăveni, femeia a acuzat dureri în zona femurală stângă, care s-au accentuat, iar pe 19 mai 2024 aceasta s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava. În urma diagnosticului stabilit de tromboză venoasă, aceasta a rămas internată în unitatea spitalicească.

În data de 24 mai, Bianca-Denisa Curelușă a fost supusă unei intervenții chirurgicale. În continuare starea de sănătate a pacientei s-a ameliorat, fapt pentru care urma să se stabilească data externării. Marți, 28 mai, soțul acesteia a fost contactat telefonic de către medicul de gardă de la Spitalul Județean, care i-a adus la cunoștință faptul că tânăra de 19 ani a intrat în „stop cardio-respirator”, fiind ulterior transferată pe secția ATI. La orele 23:55, medicul de gardă de pe secția ATI a constatat decesul Biancăi-Denisa Curelușă.

Bogdan Curelușă a declarat la Poliție că are dubii cu privire cauzele care au condus la decesul soției, precum și la administrarea sau neadministrarea de tratament post-operator, precum și în legătură cu cauzele amânării intervenției chirurgicale.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Bogdan Curelușă este angajat al ISU Suceava, iar colegii acestuia au transmis un emoționant mesaj de condoleanțe:

”Lui Bogdan, colegul nostru, îi plăcea un citat, pe care l-a postat și pe rețelele sociale – „Să te ții de Dumnezeu. E singura funie care nu se rupe”. N-avea de unde să știe, bietul, cât adevăr conține acest simplu text…
Anul trecut, visul i s-a împlinit și s-a căsătorit cu Bianca. Apoi, acum o lună, fericirea le-a fost completată de venirea pe lume a lui Matias, o frumusețe de băiețel.
Însă, după naștere, Bianca a avut ceva complicații, care s-au agravat fără ca ei să apuce să conștientizeze…
La 19 ani, când abia ridicase ochii spre viață, soția lui Bogdan a plecat dintre noi. I-a lăsat singuri, pe el și pe Matias, doar cu speranța că se vor revedea, cândva.
Chiar dacă nu-și va mai aminti de clipele când mama sa l-a ținut în brațe, Matias va avea un înger păzitor în Ceruri, care îi va veghea drumul în viață. Și lui, și tatălui său…
Plânge colegul nostru înjumătățit, plânge și pruncul său rămas prea devreme orfan… Plângem și noi, camarazii lui, împărtășindu-le durerea…
Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace pe Bianca, iar pe tine, Bogdane, să te întărească!
Și… să nu dai drumul funiei! Niciodată…”, au transmis angajații ISU Bucovina.
Noi, echipa și fanii, suntem aici pentru tine. Vom fi alături de tine
În aceste momente grele, gândurile și inimile noastre sunt alături de tine Bogdan Curelușă Ne bucurăm pentru venirea pe lume a minunatului tău copil❤️, dar împărtășim și durerea profundă a pierderii soției tale dragi.😐
Viața are un mod de a ne pune la încercare în cele mai neașteptate moduri, dar știm că ești un om puternic și un tată extraordinar. Curajul tău și dragostea ta pentru familia ta vor fi farurile călăuzitoare prin această perioadă dificilă.
Noi, echipa și fanii, suntem aici pentru tine. Vom fi alături de tine, oferindu-ți sprijinul și forța necesară pentru a merge mai departe. Nu ești singur în această luptă. Împreună, vom găsi puterea de a transforma durerea în amintiri prețioase și de a construi un viitor luminos pentru tine și copilul tău.
Cu profundă compasiune și respect,
Clubul Sportiv Juniorul Salcea.