RELIGIE

După multe gafe,Vasile Bănescu pune punct activității sale de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române

Vasile Bănescu se retrage din funcţia de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române. „După o îndelungată activitate în zona comunicării instituţionale a Patriarhiei Române, după mulţi ani în care am încercat să împlinesc cu rigoare şi onestitate misiunea onorantă de transmitere în spaţiul public a mesajului Bisericii, dar şi de traducere contextuală cât mai fidelă a conţinutului real al creştinismului în zona mediatică şi socială, a sosit şi timpul aşezării unui punct, nu doar în această prea lungă frază, ci şi în fraza comunicării mele instituţionale cu presa. Decizia aşezării acestui punct este una exclusiv personală”, a precizat Vasile Bănescu, joi seara, într-un comunicat transmis presei

Potrivit acestuia, „începând cu data de 5 iulie, funcţia de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei va reveni părintelui consilier patriarhal Adrian Agachi, un tânăr, dar rafinat teolog, cu riguroase studii în Marea Britanie finalizate printr-o teză de doctorat susţinută la Universitatea din Winchester, un om profund onest şi bun cunoscător al realităţii bisericeşti”.

„Am convingerea că activitatea Biroului de presă al Patriarhiei va continua pe aceeaşi cale a comunicării prompte şi adecvate la realitatea bisericească şi socială. Singura care conduce spre binele comun al Bisericii şi societăţii dezirabil unite prin necesar dialog şi atenţie morală reciprocă”, mai spune Vasile Bănescu.