ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

După ce s-a stins sub roțile TIR-ului condus de un șofer din Broșteni, micuțul Luca din Lețcani este considerat un erou de întreaga comunitate

Paznicii păzesc zi și noapte mormântul micuțului Luca. După ce s-a stins sub roțile TIR-ului, este considerat un erou de întreaga comunitate, sute de oameni conducându-l pe ultimul drum

Clipe de durere în familia Aneculăesei. În urma teribilului accident din comuna ieșeană Lețcani, micuțul Luca Ștefan s-a stins din viață sub roțile TIR-ului, iar acum este considerat un erou de întreaga comunitate. Ba mai mult, la mormântul său există paznici care păzesc zi și noapte locul de veci. Acesta nu se simte singur niciodată și are grijă de cei pe care i-a lăsat fără a-și lua rămas bun. Ultimul său moment a fost în brațele tatălui său și sub ochii fratelui mai mare cu care se juca mereu,potrivit bzi.ro. .

Viața a pus la încercare familia Aneculăesei. De o săptămâna s-a lăsat cu durere în sufletele părinților și apropiaților care au condus copilul de numai 3 ani pe ultimul lui drum. N-au apucat să-și strângă mâinile și brațele, nici să se bucure de un ultim moment împreună. E un coșmar. Dar ce au putut să facă pentru el a fost să-i pună niște paznici care să-i păzească „noua lui casă” zi și noapte. Aceștia sunt cele mai îndrăgite jucării de micuțul Luca, ce acum este un erou pentru toată comuna Lețcani.

„Domnule, de ce nu ați venit atâția când a trebuit? De ce? Să vorbească! Că lumea nu mai vorbește și nu mai aude lumea… Dragii noștri, îndurerații noștri! Durerea mea să vorbească, durerea noastră să nu o aibă nimeni! Dragul nostru, îngerașul nostru! Fă o minune, Doamne, fă-ți auzită durerea, Luca! Luca, fă o minune pentru întreaga lume, că lumea nu a făcut nimic pentru tine”, a strigat cu durere bunica.

Șoferul care a provocat tragedia la Lețcani se află în pragul disperării

În orice moment, Alin Candrea ar fi putut produce o altă tragedie din cauza șocului. Deși legea este destul de clară și permite unui șofer ca după un astfel de accident să urce din nou la volan, lucrurile nu ar trebui să stea așa. Candrea ar fi putut ceda psihic și ar fi putut face un gest necugetat. Cine ar fi fost de vină? Greu de spus.

Vă reamintim că totul s-a întâmplat în dimineața din data de 19 aprilie 2023. Ciprian Ionuț A. împreună cu băieții lui se îndreptau către medicul de familie. La trecere, tatăl, având mezinul de 3 ani în brațe și cel de 6 ani de mână, s-a asigurat și urma să traverseze strada. Ancheta polițiștilor ieșeni continuă după moartea micuțului Luca, băiețelul care s-a stins sub roțile TIR-ului, la Lețcani.

Sunt șase zile de proteste ale localnicilor in Letcani,  în locul unde Luca, băiețulul de 3 ani a sfârșit sub roțile unui TIR.

„Pur și simplu nu i-am văzut. Am acordat prioritate pietonului din dreapta, știam că în stânga nu este nimic și într-o fracțiune de secundă s-au băgat și n-am apucat să îi văd. Nici nu am cuvinte să mai povestesc. Încă sunt în șoc. De două zile nu pot să pun capul pe pernă și să mai adorm. Am doar acele scene în cap. Am fost și la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, pentru că nu îmi mai revin.

Nu am vrut să se întâmple așa ceva. Sunt și eu tată. Am 3 copii, de 3, 5 și 7 ani. Cel mai mic este născut în aceeași perioadă cu cel din accident (n.r. – micuțul Luca). Nu vreau să învinovățesc pe altcineva, dar cred că a fost cumva și vina tatălui. Acolo e un unghi mort. În 16 ani, de când sunt șofer, este primul accident. Mereu sunt atent la drum și nu conduc cu viteză. Încă mi se pare ceva ireal”, mărturisea  cu ochii plini de lacrimi Alin Candrea,arata bzi.ro.