ACTUALITATENAȚIONALULTIMA ORĂ

După Adrian Năstase și Nicolae Ciucă, ambii candidați la Palatul Cotroceni, și Marcel Ciolacu vine la Mălini. Și Elena Udrea este legată de satul lui Nicolae Labiș

După  fostul premier PSD  Adrian Năstase și fostul premier PNL Nicolae Ciucă, ambii candidați la Palatul Cotroceni, și premierul PSD  Marcel Ciolacu vine la Mălini. Liderul social democrat este candidat la Palatul Cotroceni la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.   Și fostul ministru al Turismului,  Elena Udrea este legată de satul lui Nicolae Labiș.

Trebuie precizat că primarul comunei Mălini, Petru Nistor a trecut a revenit la PSD după ce la alegerile locale din 2020 a candidat din partea PNL.

Potrivit unor surse, premierul Marcel Ciolacu se va afla de Ziua Crucii in comuna Malini, comuna unde va avea o ședință regională cu activul de partid.

Reuniunea va avea loc la Pensiunea LaFiluță din Valea Stânișoarei, comuna Mălini.  Pensiunea este una dintre cele mai frumoase si impunatoare pensiuni din zona Bucovinei.

Năstase si-a anunțat candidatura la președinție dar nu a ajuns in fotoiul de la Palatul Cotroceni
În august 2004, premierul PSD Adrian Năstase și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale la Mălini unde unde se afla în vizită neprotocoloară şi inopinată, într-o adunare ad-hoc cu sătenii dn localitate.Năstase şi-a anunţat decizia după ce a evitat atunci timp de mai multe luni să anunţe dacă va candida sau nu pentru Preşedinţia României.
„Am să vă spun acum un lucru, pe care unii au încercat să-l smulgă de la mine în ultimele săptămîni. Vreau să vă spun că m-am hotărît să candidez pentru postul de preşedinte, în cadrul partidului nostru. Imi voi depune candidatura, în aşa fel încît această decizie a mea să fie o decizie care să însemne pentru români o şansă mai bună în întîlnirea cu Uniunea Europeană”, a spus atunci Năstase.  Despre comuna Mălini,Adrian Năstase spunea în 2008 pe blogul său ,, La Mălini, în  județul Suceava, candidatul pentru primărie din partea PSD, Petrică Nistor, a câștigat din primul tur, cu 87%. Pentru mine, localitatea Malini, pe care am vizitat-o și în  campania din acest an, are o semnificație deosebită. Acolo mi-am anunțat intenția de a candida la președintia României, în 2004. Le mulțumesc, încă o dată, prietenilor mei din Mălini pentru sprijinul pe care mi l-au acordat.,,

Preşedintele PSD a făcut acest anunţ într-o adunare ad-hoc a sătenilor din Mălini, surprinşi de vizita inopinată a premierului în zonă.

„Am să vă spun acum un lucru pe care unii au încercat să-l smulgă de la mine în ultimele două săptămâni. Vreau să vă spun că m-am hotărât să candidez pentru postul de preşedinte, în cadrul partidului nostru. Îmi voi depune candidatura, în aşa fel încât această decizie a mea să fie o decizie care să însemne pentru români o şansă mai bună în întâlnirea cu Uniunea Europeană. O şansă mai bună de bunăstare, o creştere a veniturilor”, spunea la acea vreme  Adrian Năstase.

El  explica că facea 

anunţul la Mălini pentru că mulţi l-au întrebat dacă a ezitat sau dacă îi este teamă de cineva.

„Nu! Eu, când a fost greu în ţară, n-am plecat în străinătate, n-am mers să lucrez pe nu ştiu unde, să fiu plătit de marile organisme mondiale. Am stat aici, am trudit în Opoziţie, la putere, ca ministru de externe, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca prim-ministru timp de patru ani şi-am stat şi la greu, şi la bine şi vreau în continuare să ajut după toate puterile mele ca ţara să meargă mai bine şi oamenii să trăiască mai bine”, le-a spus Adrian Năstase sătenilor.

Vizită neaşteptată

Îmbrăcat într-o ţinută lejeră – pantaloni de stofă şi o cămaşă cu mâneci scurte – Adrian Năstase a venit pe neaşteptate în comuna Mălini, fiind însoţit de soţie şi de fiul cel mic, Mihnea, pe care părinţii l-au dus să viziteze casa memorială Nicolae Labiş. Alături de premier, în comună au venit atunci  ministrul agriculturii, Petre Daea, ministrul coordonator al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, şi fostul ministru aş muncii Marian Sârbu.

Adrian Năstase-80 la sută la primul tur al alegerilor prezidențiale
Candidatul Uniunii Naţionale PSD+PUR la funcţia supremă în stat, Adrian Năstase, a obţinut în comuna suceveană Mălini un procent de 80%, în timp ce candidatul Alianţei D.A, Traian Băsescu a obţinut numai 15%. Mălini este localitatea unde preşedintele PSD, Adrian Năstase şi-a anunţat pentru prima dată candidatura la Preşedinţie.
Preşedintele PSD Suceava ,Gavril Mâza,declara atunci  că acest procent era  cel mai mare din ţară obţinut într-o localitate. El preciza  că procentul mare demonstrează faptul că ”populaţia l-a cunoscut şi l-a apreciat pe Adrian Năstase la adevarata lui valoare,,.
Numai că în turul al II lea, candidatul Alianței DA a câștigat alegerile prezidențiale.
Primarul PSD, Petrică Nistor a cochetat și cu PDL, fostul ministru al Turismului Elena Udrea fiind cea  care l-a sprijinit în dezvoltarea unor proiecte de dezvoltare ale comunei inclusiv, în turism.  Comuna Mălini este una dintre comunele care merită apreciate pentru modul cum arată.
Nicolae Ciucă a fost în Mălini în campania electorala pentru alegerile locale din 9 iunie 2024
Președintele  PNL  Nicolae Ciucă a fost în Mălini în campania electorala pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. Fostul premier liberal a fost să îl sprijine pe candodatul liberal la funcția de primar însă acesta  a obținut un scor foarte mic.
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea este legată de Mălini 
Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea are mama originară din comuna Mălini. Despre mama Elenei Udrea, sătenii din Mălini au și astăzi numai cuvinte frumoase. ”Era o fată la locul ei, muncea, își vedea de treabă…Ținea mult la familie, se îngrijea de părinți și de frați, avea grijă și de grădină. Ea întotdeauna a fost o fată muncitoare”,, scrie WOWbiz.ro.
După ce și-a cunoscut soțul, pe Nicolae, Maria Udrea a plecat la Buzău, dar a revenit periodic pe meleagurile natale, inclusiv în perioada de glorie a Elenei, când fata ei ajunsese ministru al turismului. În perioada cat a fost ministru, Elena Udrea s-a implicat în proiecte care să sprijine dezvoltarea comunei inclusiv Drumul Județean care trece la  Borca prin Valea Stânișoarei, proiect care insa a fost blocat de fostul președinte al CJ, Cătălin Nechifor și reluat apoi de președintele CJ, Gheorghe Flutur.