POLITIC

Drulă promite ca după ce va trece pandemia, va ieși să vorbeasca cu oamenii. Ce îl oprește acum?

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a făcut marți dimineață un apel la unitate. El a declarat că USR va face opoziție „pe bune” și că după ce situația epidemiologică o va permite, membrii partidului vor ieși în stradă să vorbească cu oamenii. 

„Uniunea Salvați România a făcut istorie în acești ani, fiind primul partid cetățenesc care a ajuns la guvernare și vom continua și după acest moment să facem istorie împreună în anii care urmează. Suntem astăzi singurul partid democratic de opoziție și singurul cu o agendă adevărată liberală din România”, a spus Cătălin Drulă.

El i-a mulțumit lui Dacian Cioloș pentru contribuția la proiectul fuziunii dintre USR și PLUS.

„Fără Dacian Cioloș și fără Dan Barna această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect. (…) În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte”, adaugă noul lider USR.

El a avut un mesaj și pentru liderii PSD și PNL: „USR va face opoziție pe bune”.

„În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte, iar acesta este mesajul meu atât pentru colegii mei, cât și pentru cei de la PSD și PNL: USR va face opoziție pe bune. Vom lupta cu un sistem corupt și inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunăstarea țării.

Vom arăta unde se risipește resursa bugetară și vom veni cu soluții concrete pentru a acoperi aceste găuri negre. Vom avea pentru fiecare minister și agenție o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră. Vom avea chiar pentru agenții, pentru instituții astfel de echipe și care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare. USR va face opoziție pe tot terenul și imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziție, propunem politici publice reformiste și pregătim guvernarea din 2024. Toate aceste proiecte – și altele, despre care vom vorbi în perioada următoare, sunt deja în pregătire.

Vom munci uniți ca să oferim României alternativa pe care o merită. Zilele confortului în coaliția aceasta disfuncțională s-au terminat. Au fost prea multe luni de miere și s-a văzut că PNL și PSD nu sunt în stare să conducă România. Coaliția Contra Firii are zilele numărate!”, a afirmat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă va candida pentru funcția de președinte al partidului la următorul congres, Cătăliun Drulă a evitat un răspuns tranșant: „Asta e o decizie pe care o voi lua la momentul în care vom organiza congresul pentru președinția plină a partidului”.

Dacian Cioloș a anunțat luni și-a prezentat demisia din funcția de președinte al USR. Demisia vine la doar patru luni după congresul USR PLUS.