ACTUALITATE

Două trenuri oprite de viscol în nordul țării. Echipele CFR SA intervin la fața locului

Marți seara sunt două trenuri oprite de viscol în nordul țării, pe raza Regionalei Iași, iar echipele CFR SA intervin la fața locului, pentru reluarea circulației.

UPDATE Traficul feroviar a fost reluat, în condițiile normale, pe segmentul Silhoasa – Larion, anunțat CFR SA în urmă cu puțin timp.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a informat că circulația trenurilor se desfășoară în condiții de iarnă pe rețeaua feroviară din partea de nord al țării, personalul feroviar fiind activat pentru intervenția operativă, necesară asigurării continuității traficului feroviar.

În cursul serii se intervine cu drezine pantograf și cu personal propriu pe raza Regionalei CF Iași, pe intervalul de stații Silhoasa – Larion, unde se acţionează pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică a liniei de contact.

Până la finalizarea operaţiunilor de verificare şi de constatare a eventualelor deranjamente la linia de contact de pe segmentul Silhoasa – Larion, două trenuri de călători – IR 1831 şi R 5711 – sunt oprite temporar în gările Silhoasa şi Coşna, unde sunt îndeplinite condițiile optime de staționare, garniturile dispunând de căldură și lumină.

Trenuri oprite de viscol, pentru intervenția cu drezine pantograf

CNCF CFR SA precizează că măsura staționării temporare, în intervalul necesar operațiunilor de intervenție cu drezinele pantograf, are ca scop reluarea traficului în cel mai scurt timp și în condiții optime de circulație.

”Călătorii sunt rugaţi ca în această perioadă să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut. Precizăm faptul că, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesar a fi luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA le adresează scuze călătorilor și îi asigură că toate intervențiile desfășurate în această perioadă, în care se înregistrează condiții meteo nefavorabile, au drept scop menținerea siguranței și a continuității traficului feroviar”, se mai arată în comunicatul dat publicității de compania de infrastructură.