ACTUALITATE

Doua surori, de 3 si 4 ani, arse intr-un incendiu, in stare grava

Cele două surori de 3 şi 4 ani, din județul Iași, care au fost surprinse ieri de un incendiu, prezintă în continuare un prognostic foarte sever, a precizat astăzi, şeful secţiei chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, Sidonia Susanu.

Reamintim că una dintre paciente a suferit arsuri de gradele al doilea şi al treilea pe 60% din suprafaţa corpului, iar cea de a doua, arsuri de gradul al treilea pe 43% din suprafaţa corpului.

Amândouă fetițele au fost internate cu forme severe de arsuri şi pe căile aeriere superioare şi inferioare.

Sidonia Susanu: „Cele două paciente internate în cursul zilei de ieri care au suferit arsuri prin flacără, sunt într-o stare critică. Momentan sunt dependente de ventilaţie mecanică, amândouă fetiţele au fost protezate respirator prin traheostomă. Sunt dependente de tehnici de epurare extrarenală. Deocamdată putem spune că prognosticul lor este foarte sever. Cea mai mare problemă o pun în continuare arsurile căilor aeriene inferioare dar evident şi arsurile prin flacără, pe 60 şi respectiv 43% din suprafaţa corporală sunt destul de severe. Din punctul meu de vedere, toate arsurile la copii sunt produse din neglijenţa părinţilor. Atât de grave sunt cam 10% din arsurile internate în cadrul spitalului nostru, adică aproximativ 25% de copii pe an, cam 25 de pacienţi copii extrem de grav.”