GENERAL

Două șoferițe și-au tamponat mașinile. Doar una este vinovata de producerea coliziunii

Două șoferițe și-au tamponat mașinile. Doar una este vinovata de producerea coliziunii. Ieri, în jurul orei 22.40, A.I.,  de 20 ani, a condus autoturismul marca Ford pe DN29, pe raza orașului Salcea, jud. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre „mun. Suceava” spre „mun. Botoșani”. Ajungând la  intersecția cu str. Aeroportului din localitate a efectuat neregulamentar manevra de depășire a unei coloane de autovehicule, în zona de acțiune a indicatorului ”Depășirea interzisă”, încălcând marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulație și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul marca Jeep condus de C.F., de 40 ani pe aceeași direcție de deplasare și care efectua virajul stânga în intersecția anterior menționată.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei Circiu Floarea, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde a primit îngrijiri medicale şi i s-a stabilit diagnosticul ”contuzionat ușor prin accident rutier”.

Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatatele fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru ambele. Ulterior li s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la UPU a Spitalul Judeţean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Cercetările sunt continuate de lucrători din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.