administratieBREAKING NEWS

Două plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din România. Alte ambasade din Europa au primit plicuri explozive sau cu „ochi de animale”i

Marți, 6 decembrie, la Ambasada Ucraine de la București au fost primite două plicuri suspecte. Poliția și echipe pirotehnice se află la sediul ambasadei pentru a verifica scrisorile. În ultima săptămână, zeci de reprezentanțe diplomatice ucrainene din Europa au primit plicuri cu substanțe explozive sau „colete însângerate” și ochi de animale.

La acest moment nu se cunoaște conținutul plicurilor suspecte. Potrivit unor surse, plicurile ar fi fost trimise din Germania.”La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect. La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei”, se arată într-un comunicat al Poliției Române. 

De asemenea, la fața locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice. “Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniștii au demarat procedura standard, pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate și transportate în siguranță”, se arată într-o informare a SRI.

Săptămâna trecută, Ucraina a anunțat că o serie de „pachete sângeroase” au fost trimise la ambasade ucrainene din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-bombă a explodat la ambasada Ucrainei din Spania și după ce poliția a dezamorsat altele trimise inclusiv premierului Pedro Sánchez.

Ambasada Ucrainei la Madrid a primit vineri un pachet cu ochi de animale despre care ministerul de interne a declarat că purta o ștampilă străină, potrivit Reuters.

Conform Ministerului ucrainean de Externe, „pachetele însângerate” conțineau ochi de animale și erau îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv. Astfel de colete au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.