GENERAL

Două infirmiere s-au îmbrăcat în uniforme reale de polițist la o nuntă, pentru „dansul găinii”. IPJ Vaslui a deschis o anchetă

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui a dispus demararea unei anchete interne după ce, zilele trecute, două femei au „împrumutat” uniformele de serviciu ale unui polițist vasluian și s-au etalat îmbrăcate așa pe rețelele de socializare. Ba chiar au fost filmate la o petrecere de către alți invitați când dansau cu foc purtând aceleași uniforme. Din comentariile apărute deja la postările de pe rețelele de socializare, reiese că cele două femei ce au vrut să se amuze îmbrăcate în polițiste sunt infirmiere în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Chiar dacă acestea au intenționat doar să se distreze în cămășile bleumarin și șepcile din tercot oficiale ale Poliției Române, faptul că polițistul/polițiștii de la care le-au „împrumutat” nu le-a împiedicat să le poarte și să se filmeze reprezintă o adevărată problemă. Și asta deoarece, în urma anchetei demarate, s-ar putea alege cu sancțiuni. 

Imaginile distribuite inițial pe TikTok au fost publicate de portalul NewsVaslui.

Potrivit Ordinului nr. 152/2010 pentru modificarea Ordinului viceprim-ministrului, ministrului Administrației și Internelor nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, „se interzice purtarea, în orice situaţie, de către persoane neautorizate a uniformei de poliţie sau a unor articole din compunerea uniformelor de poliţie. Nerespectarea regulilor referitoare la ţinută şi portul uniformei de poliţie atrage răspunderea juridică a poliţistului, în condiţiile legii”.

Cu privire la postarea apărută în spațiul public, pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: cele două persoane prezentate nu sunt angajate ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a dispus efectuarea de verificări urmând ca, la finalizarea acestora, sa fie dispuse măsuri legale”, a precizat inspector Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.