ACTUALITATELOCAL

Doua femei din Opriseni au venit in Siret sa se intalneasca cu sotii. Barbatii au venit special din Irlanda

Doua femei din Opriseni, o localitate aflata ca cativa km de frontiera, vin de cateva zile  sa isi intalneasca sotii care au venit special din Irlanda sa isi revada familia. Barbatii sunt lde ani buni la munca acolo si au ales sa vina pentru cateva zile sa se intalneasca cu sotiile si copiii.

Ei nu vor trece in Ucraina de teama de a nu fi luati la razboi.

Cand  a inceput razboiul, sotiile impreuna cu copii am plecat din prima zi in Romania. Au ales sa fuga din calea bomdardamentelor.

,,  Ne-a fost si ne este teama. Nici nu stim daca se va termina degraba acest calvar. Cand a inceput razboiul am luat copilul de mana si am fugit in Romania. Am mers la Calafindesti unde avem cunostinte bune. Am stat doua saptamani dupa care ne-am intors acasa. La noi in Opriseni si in regiunea Cernauti nu s-a bombardat dar ne-am speriat tare.  Acum stam acasa dar tot cu frica sa nu ajunga bombele si aici. Sotul a venit din straintate unde e plecat la munca dar nu va veni inca in Ucraina. Il iau din frontiera la razboi,, spune femeia.

Ea este insotita de o consateanca al carui sot a venit si el din Irlanda. Sunt gazduiti de familii din Calafindesti, familii pe care le lauda pentru ospitalitatea de care dau dovada.

,, Sotul a venit pentru trei saptamani. Cu copilul trec acum fara probleme. A mai venit data sotul cand a venit razboiul si mi-am facut procurora pentru copil sa putem trece impreuna frontiera,, povesteste femeia. Siretul a devenit pentru ele un oras destul de cunoscut de cand a inceput razboiul. Vin dimineata si seara pleaca sa stea cu copii, in zilele in care micutii raman acasa cu bunicii.