GENERAL

Dosare penale pentru șoferi prinși băuți la volan  

Dosare penale pentru șoferi prinși băuți la volan . La data de 05.11.2022, în jurul orei 17:54, membrii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa, în timp ce acţionau în cadrul unei acţiuni pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza satului Capu Codrului din com. Păltinoasa, au efectuat semnalul regulamentar de oprire prin pornirea sistemului de avertizare acustică şi luminoasă al autospecialei de poliţie, unui autoturism ce circula pe DN 2E având direcția de deplasare Păltinoasa –Berchișești, la volanul autoturismului fiind identificat un bărbat de 58 ani, din loc. Capu Codrului, jud. Suceava.

Deoarece, conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

 

La data de 05.11.2022, orele 20:20, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe DN 2, din loc. Grănicești, județul Suceava, au observat că un autoturism ce se deplasa spre direcția mun. Suceava, fără a avea în funcțiune luminile de întâlnire.

S-a procedat la oprirea vehiculului mai sus menționat, fiind identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 61 ani, din loc. Grănicești, jud. Suceava.

Existând suspiciuni că șoferul a consumat băuturi alcoolice, emanând halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aer expirat.

Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la Spitalul orașului Siret, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 din Codul Penal.

 

La data de 06.11.2022, în jurul orei 01:50, echipajul de poliție mixt din cadrul Compartimentului Rutier și B.O.P – Poliția mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Calea Transilvaniei de pe raza mun. Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 30 de ani, din sat Prisaca Dornei, Vama, jud. Suceava.

Urmare a testării, a rezultat faptul că șoferul prezenta o concentrație alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiuni de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. şi ped. de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

 

La data de 06.11.2022,  în jurul orelor 0145, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în serviciul de patrulare pe raza localității Calafindești, comuna Calafindești, județul Suceava, au oprit pentru control, pe drumul județean nr. 209 D în central localității, autoturismul condus de către un bărbat din comuna Dornești, jud. Suceava.

În continuare, având în vedere faptul că șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto, a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, județul Suceava, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal, cauza urmând să fie soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Grănicești prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuți.