ACTUALITATE

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţiști . La data de 18.02.2022, ora 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pe DN17B – oraș Broșteni, sat Holda, în cadrul unei acţiuni pe linie de alcool, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 42 ani, din comuna Crucea.

Întrucât acesta avea halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Sucevita

La 17.02.2022, în jurul orelor 03.30, lucrătorii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au procedat la oprirea unui autoturism pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița.

Conducătorul auto a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, nefiind constatate nereguli.

………   Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin (1) Cod Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Sucevița.