ACTUALITATELOCAL

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști

Dosare penale la regimul rutier întocmite de polițiști . La data de 31.05.2022, orele 18.54, polițiștii SPR 7 Mălini au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că conducătorul unei autoutilitare conduce haotic dinspre Rădășeni spre Cornu Luncii pe DN2E.

În urma verificărilor efectuate de către patrula de poliție din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini autovehiculul a fost identificat în parcarea unui restaurant de pe raza satului Sasca Nouă. Com. Cornu Luncii, jud. Suceava.

La volanul autoutilitarei a fost identificat conducătorul auto din sat Mironu, com. Valea Moldovei, jud. Suceava.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală față de numitul Ianoș Ionel pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  faptă prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din Codul Penal, care va fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Cornu Luncii.

 

La data de 31.05.2022, în jurul orei 23:20, polițiștii Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc – Compartimentul Rutier, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control trafic pe str. Calea Transilvaniei, în mun. C-lung Moldovenesc, au oprit pentru control autoturismul care circula pe str. Calea Transilvaniei la volanul autoturismului fiind identificat un bărbat de 27 ani, cu domiciliul în localitatea Poiana Ștampei, jud. Suceava. Acesta a prezentat pentru control actele autoturismului, cartea de identitate și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată fără drept de circulație, întrucât acest drept i-a fost suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.