GENERAL

 Dosare penale la regimul rutier

 Dosare penale la regimul rutier

 

La data de 30.09.2023 orele 11:00, polițiștii SPR 10 Gura Humorului  în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza satului Capu Câmpului, com. Capu Câmpului, jud. Suceava, respectiv pe DJ 177C, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 45 ani, cu domiciliul în sat/com. Stroiești.

Solicitându-i șoferului să înmâneze documentele autoturismului pe care l-a condus, acesta a declarat verbal că nu are actele autoturismului asuppra sa și că nu este posesor de permis de conducere.

Procedănd la verificare în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul de 45 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și cu aparatul Drug Test, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,Conducerea unui vehicul fara permios de conducere, faptă prev. și ped. de art. 335, alin.1, din C. Pen.

 

La data de 30.09.2023 în jurul orei 14:35, polițiștii din cadrul Pol. Mun. Rădăuți, au oprit pe pe DN2H o autoutilitară  condusă de către un bărbat care se afla singur în autoturism.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și s-a constatat că rezultatul testului a indicat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere acest aspect, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge.