ACTUALITATELOCAL

Dosare penale la regimul rutier

politia rutiera

Dosare penale la regimul rutier

 

La 23.01.2023, în jurul orei 12.05, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier pe D.N. 17 Poiana Stampei, acționând în baza planului propriu de acțiune pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamentare, a înregistrat cu pistolul radar autoturismul care circula cu viteza de 102 km/h, pe un sector de drum cu limită de 40 km/h.

Având în vedere cele constatate, s-a procedat la oprirea autoturismului în cauză, iar după verificarea actului de identitate al conducătorul auto, s-a constatat că acesta este un bărbat de 62 ani.

Conducătorul auto, a declarat verbal că nu are asupra sa permisul de conducere.

Din verificarea efectuată în bazele de date, s-a stabilit faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

 

La 23.01.2023, ora 23.20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, pe raza localității Volovăț, a efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului care se deplasa pe DJ 209K Volovăț, judetul Suceava, având direcția de deplasare Volovăț-Burla, jud. Suceava.

Conducătorul autoturismului s-a conformat semnalului regulamentar de oprire, iar cu ocazia legitimării, s-a stabilit faptul că, la volanul autovehiculului se afla un bărbat de 31 ani, din com. Arbore, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

 

  • Eveniment rutier cercetat de polițiști

 

La 23.01.2023, ora 19.13, un bărbat de 27 ani, din com. Bălăceana, a condus mopedul pe un drum comunal neclasificat din localitatea Bălăceana, s-a dezechilibrat și a căzut pe mijlocul carosabilului pe un drum în aliniament.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 27 ani.

Bărbatul a fost testat cu apratul etilotest rezultatul fiind 0,64 mg/l alcool pur în aer expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bîrbatul de 27 ani nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de: „conducere fără permis”, „vătămare corporală din culpă”, „conducere sub influența alcoolului” și „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neânmatriculat sau neînregistrat”.

sursa/ IPJ Suceava