GENERAL

Dosare penale la regimul rutier

Dosare penale la regimul rutier

 

La 17.11.2022, orele 11:05, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control, pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 18 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

La data de 17.11.2022, orele 16.30, o patrulă din cadrul Poliției Orașului Dolhasca a oprit pentru control pe raza localității, autoturismul condus de un localnic de 48 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 48 de ani nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

La data de 17.11.2022, în jurul orei 18:30, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe raza localității a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din localitate, într-un sens giratoriu, un bărbat de 44 de ani a intrat în coliziune cu autoturismul condus pe drumul cu prioritate de un bărbat de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 44 de ani ani nu posedă permis de conducere, iar autoturismul condus de acesta are inspecția tehnică expirată din data de 29.10.2022, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

 

La data de 17.11.2022, ora 21.25, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală  Bălcăuți a oprit pentru control pe raza localității Șerbăuți, autoturismul condus de un localnic de 51 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

sursa:IPJ Suceava