ACTUALITATE

Dosar penal pentru un localnic din Iaslovat. Este acuzat de vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Dosar penal pentru un localnic din Iaslovat. . Ieri,  la ora 18.40, Colodiuc Ionuț de 42 ani, din Botoșani, a condus autoutilitara DAF care tracta semiremorca pe DN2K din afara localității Iaslovăț, având direcția de deplasare dinspre orașul Milișăuți spre  Iaslovăț. La un moment dat, acesta a oprit regulamentar pe sensul său de deplasare, pe partea dreaptă a părții carosabile, întrucât urma să intre în curtea unei societăți.

În spatele său se deplasa regulamentar autoturismul VW Golf, condus de către Rîpă Dan, de 28 ani, din  Arbore, care a redus viteza de deplasare, iar ulterior a oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui autoturism care circula din sens opus, moment în care a fost acroșat în partea din spate de către un alt autovehicul Mercedes-Benz condus de către Bodnariuc Ioan, de 43 ani, din  Iaslovăț, care se deplasa pe aceeași direcție Milișăuți-Iaslovăț, acesta nepăstrând o distanță suficientă față de cele două vehicule din fața sa.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a patru persoane.

În urma impactului, autoturismul VW Golf a fost proiectat în autoutilitara DAF, iar 3 pasageri care se aflau în autoturism au suferit leziuni ușoare, fiind transportați cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți unde li s-au stabilit următoarele diagnostice: Feraru Viorica-Ioana: ”contuzionat ușor prin accident rutier, contuzie toracică”, Rîpă Florin: ”contuzionat ușor prin accident rutier”, Știrbu Viorica: ”contuzionat ușor prin accident rutier”.

Autoutilitara marca Mercedes-Benz s-a oprit în șanțul de pe sensul opus de mers, iar conducătorul acesteia a suferit leziuni corporale, motiv pentru care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți unde i-a fost stabilit diagnosticul ,,contuzie ușoară coloană cervicală”.

Bodnariuc Ioan a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

Ceilalți doi conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.