GENERAL

Dosar penal pentru un campulungean. Ce a făcut

Ieri, ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică a Poliției Mun. C-lung. Moldovenesc aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control pe strada Mihai Eminescu din mun. C-lung. Moldovenesc autoturismul marca PEUGEOT, la volanul căruia se afla un bărbat.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui T.C., de 30 ani din C-lung. Moldovenesc, , iar ca pasager dreapta-față a fost identificată soția.

Barbatul a prezentat pentru control actele mașinii, constatându-se că autovehiculul condus deține I.T.P și polița RCA valabile, precum și cartea de identitate, mai puțin permisul de conducere, declarând verbal că nu posedă dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat că  acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme

Întrucât emana halenă alcoolică, la fața locului a fost solicitat un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Mun. C-lung. Moldovenesc, ocazie cu care soferul  a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat 2 (două)  probe biologice de sânge  la interval de o oră una  de cealaltă, prima fiind recoltată la ora 18:35,  în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce în prealabil și-a dat consimțământul scris.

În cauză s-a întocmit dosar penal,  în care se efectuează cercetări privind infracțiunile de „conducerea unui vehicul sub infleunța băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 alin 1 din  Codul penal