GENERAL

Dosar penal pentru un barbat din Budeni

         Ieri, orele 19.30  echipajul de serviciu din cadrul Poliției or. Dolhasca a fost sesizat telefonic de către o persoană de sex masculin care nu și-a declinat identitatea, cu privire la faptul că  Albu Petru Ionuț – consătean cu el conduce pe raza satului Budeni către orașul Dolhasca un autoturism marca VW Golf de culoare gri cu numere de înmatriculare ale județului Ilfov fără a deține permis de conducere.

În acest context, în vederea soluționării solicitării s-a procedat la deplasarea la această locație ocazie cu care au fost efectuate verificări în trafic pe DJ 208 pe raza satului Budeni în proximitatea barurilor și pe drumurile publice.

În jurul orelor 2000, în timp ce echipajul de poliție se deplasa pe raza acestei localități din direcția Budeni – Dolhasca, pe drumul județean, la ieșirea din satul Budeni, a observat deplasându-se din contrasens (intersecția care face legătura între loc. Budeni, loc. Siliștea Nouă și orașul Dolhasca), un autoturism marca VW Golf de culoare gri condus de către o personaă de sex masculin având un pasager în partea dreapta față.

S-a procedat la întoarcerea autospecialei de poliție marca Dacia Logan și ulterior la urmărirea acestui autoruism cu semnale acustice și luminoase care observând autospeciala de poliție a mărit viteza de deplasare.

La un moment dat, acest autoturism care a ingnorat semnalele acustice și luminoase neoprind, a virat către stânga pe un drum secundar pietruit – drum comunal spre oficiul poștal Budeni.

Din interior, partea stânga față corespondent conducătorului auto a coborât conducătorul auto care a fost recunoscut de echipajul de poliție în persona numitului Albu Petru Ionuț care a părăsit locul în fugă peste un gard, din partea dreapta față a coborât o persoană de sex feminin care a prezentat actul de identitate fiindu-i stabilită identititatea în persona numitei Funer Viorica de 34 ani, din sat Budeni, oraș Dolhasca, jud. Suceava, care a arătat verbal faptul că șoferul este numitul Albu Petru Ionuț care la vederea echipajului de poliție a mărit viteza de deplasare a virat la stânga pe acel drum a scos cheia din contact și a plecat în fugă spunându-i să fugă și ea.

În acest timp, la aprox. 100 m de locul unde a fost abandonat autoturismul a fost observat conducătorul auto Albu Petru Ionuț care fiind strigat de către echipajul de poliție a revenit la autoturism arătând verbal faptul că el l-a condus, că a băut două beri afirmând că are permis de conducere dar nu este asupra sa, ulterior acesta a arătat verbal faptul că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie și că își asumă fapta.

Albu Petru Ionuț părea a se afla sub influenţa băturilor, fiind condus cu autospeciala din dotarea poliţiei la sediul Poliției Orașului Dolhasca.

La sediul Poliţiei oraşului Dolhasca, conducătorul auto Albu Petru Ionuț, a fost testat  cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lucrătorii din cadrul subunității s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și pedepsită de art. 335 alin. 1 din C. pen. urmând a fi formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă. Totodată, a fost sancționat conmtravențional și i s-a reținut permisul de conducere.