ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Foto/Dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă în cazul tragediei rutiere de luni dimineață de pe DE 85

Dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă în cazul tragediei rutiera de luni dimineață de pe DE 85.

Luni, la ora 06:03, Poliția or. Siret a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe DN 2 în apropiere de intersecția Ratoș, comuna Bălcăuți  a avut loc un accident rutier.

În temeiul sesizării, la fața locului s-au deplasat patrula de serviciu din cadrul SPR 13 Bălcăuți și ulterior echipa operativa constituită la la nivelul Poliției Orașului Siret, iar în urma verificărilor efectuate, s-au constatat următoarele:

La data de mai sus, în jurul orei 06:00, numitul Bordeianu Iulian de 28 ani din mun. Bacău, conducea microbuzul de persoane 7+1 marca Mercedes Vito cu nr. de înmatriculare BC.96.BRD din pe E85-DN2 din direcția  Suceava-Siret iar când a ajuns  la Km 470 imediat după localitatea Ratoș, comuna Bălcăuți fiind în urcare, a intrat în impact frontal cu autoturismul marca Dacia Logan condus de numitul Coțovanu Emil de 78 ani din mun. Suceava care se deplasa din direcția Siret-Suceava. Totodată în acel carambol s-a tamponat si autoturismul marca Ford cu nr. de înmatriculare SV.12RUT condus de numitul Asurdoaiei Dănuț de 63 ani din mun. Rădăuți, urmând să se stabilească direcția de deplsare a acestuia.

,,În urma impactului a rezultat decesul conducătorilor auto Coțovanu Emil și Asurdoaiei Dănuț și rănirea conducătorului auto Bordeianu Iulian și  a 7 persoane din mașina acestuia (dintre care 2 minori).

Din verificări s-a stabilit că în microbuz se aflau un  umăr de  7 persoane de naționalitate ucraineană din care 2 minori care au fost răniți în urma accidentului, fiind preluați de ambulanțe și transportati la spital.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vatamare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii evenimentului rutier,, a transmis IPJ Suceava prin purtatorul de cuvant comisar șef Ionuț Epureanu.