JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Dosar penal pe numele unui om de afaceri din Suceava care a pacalit cativa suceveni ca le va vinde apartamente.

Dosar penal pe numele unui om de afaceri care a pacalit cativa suceveni ca le va vinde apartamente. La  propunerea organelor de poliţie din cadrul S.I.C.E. Suceava, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de: inculpatul Pascari Bogdan-Vasile, de 37 ani, din Suceava,  cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de„înșelăciune în formă continuată” (9 acte materiale).

In perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia că,  în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat, având de la bun început rezoluția infracțională unică de a încasa acele sume de bani fără a-și respecta ulterior obligațiile.

Prejudiciul constatat, cauzat persoanelor vătămate în cauză, este în valoare de 378.333 euro.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal.