ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Dosar penal la regimul rutier și sancțiune contravențională tulburarea liniștii locatarilor dintr-un cartier sucevean

Dosar penal la regimul rutier și sancțiune contravențională tulburarea liniștii locatarilor dintr-un cartier sucevean. La data de 08.09.2022 ora 02:24 Politia municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la faptul că pe Bd. George Enescu în fața unui bloc, dintr-un autotursim se aude se aude muzică la intensitate tare, fiind tulburată liniștea locatarilor.

În urma deplasării polițiștilor la fața locului a fost identificat vehiculul care se afla în staționare, iar la volanul acestuia se afla o persoană de sex masculin. În momentul când conducătorul auto a observat autospeciala că se oprește în dreptul său, pe sensul opus de deplasare, acesta a pus autovehiculul în mișcare, încercând să fugă de echipajul de poliție.

Autoturismul în cauză a fost oprit, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, pe strada Mărășești.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din municipiul Suceava, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ”conducere sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin 1 Cod penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava.

Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional în baza L61/1991R art. 2 pct. 26 pentru tulburarea liniștii locatarilor între orele 22.00-08.00.