JUSTIȚIE

Dosar PENAL după scandalul din Parlament, între George Simion și Virgil Popescu. Care sunt infracțiunile vizate

A fost deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după incidentul de ieri, din Parlament, dintre ldierul AUR George Simion și ministrul Energiei, Virgil Popescu. Dezbaterile de luni seara pe moțiunea împotriva ministrului Energiei au fost suspendate în urma unei altercații izbucnite între liderul AUR și ministrul liberal. Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei ar fi trebuit dezbătută, luni, în Parlament, urmând ca miercuri să fie supusă votului în plen.

„La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de

Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, anunță biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Decizia vine după incidentul petrecut luni seara, în Parlamentul României. Mai exact, în timp ce Virgil Popescu vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților, George Simion a venit alături de el la microfon, și-a pus ambele mâini pe umerii ministrului și i s-a adresat în repetate rânduri cu replica: „Ești un hoț!”, ținându-l de gât.