GENERAL

Dosar penal după apariţia filmulețului în care două infirmiere îmbrăcate în uniformă de poliţiste dansează „găina” la o petrecere

Polițiștii au deschis un dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, după apariţia filmulețului în care două infirmiere de la Spitalul Județean Vaslui, îmbrăcate în uniformă de poliţiste dansează „găina” la o petrecere.În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs situațiile prezentate și dispunerea măsurilor legale.

Potrivit imaginilor apărute pe reţelele de socializare, cele două infirmiere de la Spitalul Judeţean Vaslui participau la nunta de argint a unei colege, la un restaurant. La un moment dat, îmbrăcate în uniforma Poliţiei Române, au dansat găina, un obicei din zonă. În timpul dansului au primit şi bani de la ceilalţi participanţi la petrecere.

IPJ Vaslui a precizat, luni, că au fost identificate cele două femei și a fost întocmit dosar penal pentru continuarea cercetărilor.

În continuarea precizărilor IPJ Vaslui din data de 7 noiembrie 2022, cu privire la o videofilmare apărută pe o rețea de socializare în care două femei apar îmbrăcate în articole de vestimentație specifice Poliției Române, Compartimentul de Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

n urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele din videofilmare, respectiv două femei, în vârstă de 49 și 27 de ani, din municipiile Vaslui și Iași.

Obiectele de vestimentație au fost ridicate în vederea cercetării.

Tot din verificări a rezultat că videofilmarea a fost realizată în noaptea de 5/6 noiembrie 2022, în municipiul Vaslui, cu ocazia unui eveniment privat.