LOCALULTIMA ORĂ

Dosar de candidat.Tu Decizi. Deși BOR interzice, preotul Cătălin Axinte vrea să fie primar al Sucevei. Are sloganul electoral: OMUL, PREOTUL, BUCOVINEANUL

Preotul Cătălin Axinte vrea săf ie primar al Sucevei deși BOR interzice. Fața bisericească ar fi avut ,,binecuvântarea IPS Calinic, arhepiscop al Sucevei și Rădăuților,,.  Axinte va candida la funcția de primar a municipului reședință de județ  din partea AUR.

Acesta si-a impărțit prin oraș fluturași în care își prezintă în șapte pași programul de dezvoltare al municipiului reședință de județ. Fața bisericească era cunoscută pentru pelerinajele pe care le făcea in Israel și mai puțin pentru implicarea în viața socială.

Sub sloganul,, OMUL,PREOTUL,BUCOVINEANUL,, Cătălin Axinte vrea fotoliul de prim gospodar al Sucevei. Programul său de campanie elctorala cu care vrea să câștige suceveni cuprinde reînvierea fobalului sucevean, contruirea unui pstadion de fotbal, fluidizarea traficuli prin sens unic și o bandă specială, construirea unei piețe moderne pentru producătorii locali,modernizarea Parcului Șipote, montarea de lifturi externe la blocuir cu finanțare europeană și parc indusrial . Doar că cei ,,șapte pași,, ai lui Axinte par ai degraba pași puși pe o hârtie doar să fie pentru că sunt proiecte fără niciun viitor sau unele deja sunt puse in practică de primmarul PNl Ioan Lungu.

Preotul anchetat de DNA in 2014  pentru instigare la abuz în serviciu

Preotul anchetat de DNA in 2014  pentru instigare la abuz în serviciu, Cătălin Axinte, era acuzat că ocupă ilegal o funcţie de conducere la Arhiepiscopia Sucevei si imediat  a intrat brusc în concediu după dezvăluirile ziarului Adevărul. Arhiepiscopia, Mitropolia şi Patriarhia refuzau  să comenteze acest caz. A fost anchetă  în cazul preotului anchetat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, cel care ocupă fără respectarea hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, preciza la acea vreme că preotul Cătălin Axinte a fost informat oficial că este cercetat penal pentru că în data de 6 aprilie 2014 i-a solicitat telefonic comisarului şef Ioan Crap, pe atunci adjunct al şefului IPJ Suceava, să intervină pe lângă agentul şef de poliţie George Alexandru Tauciuc pentru ca acesta să nu-i suspende permisul de conducere Deliei Moldoveanu, director executiv adjunct la APIA Suceava.

Cătălin Axinte l-a contactat pe comisarul şef Ioan Crap la rugămintea lui Tiberiu Costiuc, fratele Deliei Moldoveanu, preot la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Suceava. Ulterior, preotul Tiberiu Costiuc s-a întâlnit cu agentul şef George Alexandru Tauciuc şi i-a dat trei sticle de vin şi trei cobze de peşte drept mulţumire pentru că nu i-a suspendat permisul de conducere Deliei Moldoveanu.

În acest dosar comisarul şef Ioan Carp era  cercetat pentru abuz în serviciu, Delia Moldoveanu şi preotul Cătălin Axinte, pentru instigare la abuz în serviciu, iar preotul Tiberiu Costiuc şi agentul şef George Alexandru Tauciuc au fost anchetaţi pentru pentru dare şi luare de mită.

Toată povestea a ajuns la procurorii DNA în timp ce ascultau telefonul directorului adjunct al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, inculpată într-un dosar de abuz în serviciu şi fraudare a subvenţiilor agricole din fonduri europene.

Divorţat şi recăsătorit, preotul Cătălin Axinte ocupă fără drept funcţie de conducere la Arhiepiscopie

Protejat ani la rând de ÎPS Pimen, Cătălin Axinte nu mai era  însă şi pe placul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Principalul motiv al nemulţumirii preoţilor suceveni este faptul că ocupă fără drept funcţia de consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Divorţat în 2008 pe motiv de „culpă comună, căsătorie tulburată în dese rânduri de neînţelegeri”, Axinte s-a recăsătorit în 2009, încălcând canoanele bisericeşti 17,26 Apostolic, 3,6 Trulan, 10 Ancira, 1 Neocezareea şi 12 Sfântul Vasile cel Mare. Dar nu ar pimul și ultimul preot divorțat. În sânul bisericii ortodoxe din județ Suceava e plin de fețe bisericești și recăsătorite. Unele chiar sunt aciuate pe lângă IPS Calinic.

Cătălin Axinte a fost menţinut în funcţia de consilier economic la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor deşi astfel sunt încălcate Hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 1092/11.02.2010, 4627/16.07.201 şi 5277/19.07.2012 conform cărora „clericilor divorţaţi şi recăsătoriţi nu le este permis să ocupe posturi de conducere în administraţia bisericească la nivel de protopopiate, eparhii şi patriarhie”.

Preotul Alexandru Sava, purtătorul de cuvânt al Aehiepiscopiei Sucevei și Rădăuțilot a confirmat presei sucevene că Axinte a primit avizul IPS Calinic să candideze.  Și alți preoti ar fi vrut să candideze la funcia de primar in localități sucevene doar că Au primit interviz de la același IPJ Calinic. Or fi și niște criterii  de aprobare.