SPORTULTIMA ORĂ

Dorin Goian in teren. Mihai Chirica a jucat împotriva Generației de Aur la inaugurarea stadionului din Pomarla

Noul stadion al comunei Pomârla a fost inaugurat oficial, vineri seară, când pe gazonul sintetic au pășit nume mari din fotbalul românesc iar în tribună și după garduri au fost peste 1500 de oameni.

Fost fotbalist în eșalonul doi, primarul Dumitru Chelariu a vrut un eveniment de marcă la inaugurarea stadionului, eveniment cum nu a mai fost de mulți ani în județul Botoșani. A apelat la ajutorul omului de afaceri Cornel Șfaițer iar împreună au reușit să aducă la Pomârla nume mari din fotbalul românesc.

 

Evenimentul a fost pregătit în cele mai mici detalii iar „tricolorii” au avut o surpriză plăcută. În momentul în care autocarul s-a apropiat de stadion, zeci de tineri i-au așteptat cu steaguri și eșarfe tricolore după care au fost asaltați de suporteri pentru fotografii și autografe. Vestiarele au fost pregătite de parcă naționala României urma să joace un meci decisiv de calificare la un Campionat Mondial.

În timp ce Belodedici, Dorin Goian, Prunea, Tibor Selymess, Majearu, Rădoi, Dică și ceilalți foști fotbaliști se pregăteau să intre pe teren, primarul Dumitru Chelariu a premiat trei personalități ale sportului. Halterofila Loredana Toma și fotbalistul Andrei Dumitraș au primit titlul de cetățean de onoare, în aplauzele a peste 1500 de spectatori. De asemenea, a primit titlul de cetățean de onoare și omul de afaceri Cornel Șfaițer, cel care s-a implicat în organizarea evenimentului.

Foștii tricolori au înfruntat o națională a primarilor din care au făcut parte botoșănenii Dumitru Chelariu (Pomârla) și George Popescu (Sulița), Mihai Chirica (primarul Iașiului), fostul fotbalist Gabi Mureșan (Apold) și Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana, cel care a jucat și în celebrul meci cu Steaua, din Cupa României.