ANUNȚ

Doliu. Unul din cei mai îndrăgiți duhovnici din țară a plecat la Ceruri. Avea 93 de ani

Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă Română. Unul din cei mai iubiți duhonvici din țară a plecat la Ceruri. Și-a pierdut cei 4 copii, iar zilele lui nu au mai fost la fel. Preotul Daniil Horga, ctitorul schitului din satul Călugăreni, comuna Adâncata, județul Suceava, s-a stins din viață, luni, 7 februarie 2022, la vârsta de 93 de ani. Duhovnicul va fi dus pe ultimul drum în cursul zilei de joi. Înmormântarea va fi la biserica din sat.  Fața bisericească a fost si anul trecut grav bolnavă isi a reusit sa infrunte boala.

La Călugăreni, preotul Daniil Horga a construit după revoluţie un adevărat aşezământ monahal. Aici îşi găsesc refugiu toţi cei care „sunt posedaţi” şi vor să scape de blestem. Spirite rele, demoni, manifestări înspăimântătoare, toate sunt „vindecate” în timpul şedinţelor de exorcism organizate la Schitul construit în apropierea satului Călugăreni. În incinta schitului au fost amenajate şi mai multe chilii în care sunt cazate persoanele cu probleme foarte grave.

Părintele Daniil Horga s-a născut la 18 ianuarie 1929. Acesta a crescut într-o familie de oameni credincioși, de aici și iubirea lui față de Dumnezeu. Tatăl său își petrecea majoritatea timpului în biserică și citea foarte mult din Psaltire. Au fost 11 frați, iar rugăciunea a fost sfântă pentru ei.

Bărbatul a ales să se căsătorească și să devină preot la 35 de ani. A readus credința și iubirea în viața oamenilor, dar a avut sufletul rupt în bucăți. Soția sa a adus pe lume 7 copii, dar patru dintre ei au decedat la vârste fragede.