ACTUALITATELOCAL

Doliu într-o comună din județul Suceava. Maă și fiu găsiți decedați în casă

Doliu într-o comună din județul Suceava. Maă și fiu găsiți decedați în casă.Autoritățile au dispus efectuarea unor autopsii medico-legale, iar cadavrele au fost transportate la morga Spitalului Municipal Rădăuți pentru necropsie. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”

 

Miercuri, la ora 18:45, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost alertată prin  112 de către  o femeie care a descoperit două persoane decedate în interiorul unei locuințe din Zamostea.

Anchetele inițiale au arătat că Irimescu Steliana, în vârstă de 85 de ani, și fiul său, Irimescu Hristofor, de 55 de ani, din comuna Zamostea, erau cunoscuți ca fiind consumatori înrăiți de alcool.

În jurul orei 18:35, o vecină a mers la casa acestora și a observat că atât Steliana cât și Hristofor Irimescu nu prezentau semne vitale și a sunat la numărul de urgență 112 pentru a solicita ajutor.

La fața locului au sosit două echipaje de ambulanță, care au confirmat decesul celor două persoane. Irimescu Steliana a fost găsită în camera de dormit în stare de rigiditate cadaverică, iar Hristofor în camera alăturată. Amândoi aveau urme de regurgitare în zona gurii, iar polițiștii care au efectuat cercetarea nu au găsit urme de violență.

Investigarea a relevat că atât bătrâna, cât și fiul său erau persoane cunoscute în comunitate pentru consumul frecvent de băuturi alcoolice, având vizite recente din partea rudelor din municipiul Suceava, care le aduceau alimente. Se pare că în zilele dinaintea decesului, aceștia ar fi consumat o cantitate excesivă de spirt medicinal.

Autoritățile au dispus efectuarea unor autopsii medico-legale, iar cadavrele au fost transportate la morga Spitalului Municipal Rădăuți pentru necropsie. În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru „ucidere din culpă”.