ACTUALITATENAȚIONAL

Doliu în lumea medicală: moarte fulgerătoare, la 42 de ani, în brațele colegilor. S-a stins după ce i s-a făcut rău la volan

Este doliu în serviciile medicale de urgență : coordonatorul bazei aeromedicale SMURD, medicul Mihai Vlad, a murit, la doar 42 de ani.

Salvatorii constănțeni sunt în șoc: nu și-au putut salva colegul care s-a stins în față lor, cu soția, tot medic la capătâiul său. Au fost neputincioși cu toții în fața morțiiă.

Apropiații reputatului medic Mihai Vlad povestesc înfiorați că totul s-a petrecut fulgerător.

Acesta a plecat de acasă, cu mașina, duminică în jurul orei 4.00, că să își aducă acasă cei doi copii, aflați în vacanță. Soția, medic în Spitalul de Urgență Constanța, îl însoțea. În localitatea Mihail Kogălniceanu, i s-a făcut brusc rău. Au apucat să oprească autoturismul într-o benzinărie, unde soția să a sunat la serviciile de urgența, apoi i-a acordat primul ajutor. Medic specializat în medicina de urgență, femeia s-a luptat pentru viață soțului cu disperare, până la venit prima ambulanță, din Ovidiu să îi acorde ajutor. Ulterior, un SMURD C a fost trimis să îl salveze pe medic.

Înmărmuriți de durere, toți salvatorii au asistat la momentul groaznic în care inima medicului s-a oprit și a refuzat să mai pornească, în ciuda zecilor de minute de manevre de resuscitare. Nu era cunoscut cu nicio afecțiune.