GENERAL

Doi ucraineni, coborâţi din munte şi predaţi echipei medicale. Bărbații se aflau de trei nopţi pe drum, fără alimente și fără apă

Directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga,a informat că doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti de frontieră şi au fost coborâţi de pe munte.

„Cei doi ucraineni au fost găsiţi, le-a fost acordat primul ajutor şi au fost coborâţi până la baza muntelui, unde aşteptau echipajele medicale venite în sprijin. Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au parcurs peste 8 km şi jumătate în zona greu accesibilă. Durata intervenţiei a fost de 8 ore”, a spus Dan Benga.

Conform sursei citate, ce doi ucraineni, de 25 şi 43 de ani, aflaţi de trei nopţi pe drum, fără alimente, fără apă, epuizaţi fizic, au sunat la 112 şi au solicitat ajutor de urgenţă, fiind blocaţi la o altitudine de peste 1.750 metri, într-o zonă greu accesibilă, fără posibilitatea de a mai coborî.

Inițial, Salvamont Maramureș a anunțat pe pagina de Facebook despre acțiunea echipei de salvatori și a postat o hartă a zonei unde se desfășoară misiunea: