BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Doi traficanți de țigări: unul din Bilca si altul din Vicovu de Sus, din arestul IPJ in arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins contestatia DIICOT.Contrabanidștii ascundeau țigările in găleți cu var și ciment

Doi traficanți de țigări din arestul IPJ in arest la domiciliu. Curtea de Apel Suceava a respins astazi,  ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împotriva încheierii nr. 20 din data de 15.02.2022 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 484/86/2022. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din prezenta cale de atac rămân în sarcina statului.Decizia de astazi a instanței este  definitivă. Contrabandistii se bucura de mancarea de acasa si familie .

 Ce spunea decizia Tribunalului Suceava din 15 februarie: Instanta a spart grupul infracțional 

Tribunalul Suceava respinde ca neîntemeiată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava. În temeiul art. 237 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, art. 218 Cod procedură penală, art. 202 alin. 4 lit. d rap. la art. 221 alin. 1, art. 222 alin. 1 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul inculpatul MUCEA CONSTANTIN-ROMICĂ, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea constituirii, contrabandă calificată,  cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

MUCEA CONSTANTIN ROMICĂ, trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv imobilul situat în Oraş Vicovu de Sus, Str. Mihai Eminescu, nr.37, jud. Suceava b) b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; c) să nu comunice pe nicio cale cu inculpaţii Ungurean Vasile, Ungurean Mihai, Cuciureanu Adelin Petruţ, Nicolaică Florin, Mucea Dănuţ, Bălici Ionuţ Cătălin, Cotos Ionuţ Iulian, Galan Adrian, Ungurean Constantin Ovidiu şi Calancea Magdalena şi cu martorii: Schipor Dorin, Schipor Ionuţ Alin, Schipor Ionuţ Nicolae şi Negru George Valentin. Desemnează ca şi organ de supraveghere a obligaţiilor impuse inculpatului MUCEA CONSTANTIN ROMICĂ Poliţia Oraşului Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

Si prietenul lui Mucea, merge in arest la domiciliu

În temeiul art. 237 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, art. 218 Cod procedură penală, art. 202 alin. 4 lit. d rap. la art. 221 alin. 1, art. 222 alin. 1 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, cercetat pentru  constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea constituirii, contrabandă calificată, trafic de migranț, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare în formă continuată”, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ, trebuie să respecte următoarele obligaţii: c) să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv imobilul situat în com. Bilca, sat Bilca, str. Traian Galan, nr.1, jud. Suceava; b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; c) să nu comunice pe nicio cale cu inculpaţii Ungurean Mihai, Ungurean Vasile, Mucea Constantin Romică, Nicolaică Florin, Mucea Dănuţ, Bălici Ionuţ Cătălin, Cotos Ionuţ Iulian, Galan Adrian, Ungurean Constantin Ovidiu şi Calancea Magdalena şi cu martorii: Schipor Dorin, Schipor Ionuţ Alin, Schipor Ionuţ Nicolae şi Negru George Valentin. Desemnează ca şi organ de supraveghere a obligaţiilor impuse inculpatului CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ Poliţia Rădăuţi, judeţul Suceava.


Vă amintim faptul că, în luna noiembrie a anului 2021, polițiștii suceveni sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat cercetări într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi contrabandă.

Surse din rândul anchetatorilor au arătat pentru cotidianul online Ziar de Suceava că dosarul a vizat două grupări infracționale formate din români și ucraineni, care introduceau în țară, peste frontiera verde dintre Ucraina și România, de pe raza județului Suceava, migranți din zona Asiei, dar și țigări de contrabandă.

Un prim grup a fost format din Constantin M. (35 de ani), Dănuț M. (30 de ani), Adelin C. (20 de ani) și Nicolae Ș. (27 de ani), domiciliați în localitățile Bilca și Vicovu de Sus. În cursul anului 2020, membrii grupării au format împreună cu mai mulți ucraineni, unii dintre ei și cetățenie română, un grup infracțional care din luna octombrie a anului trecut a început să introducă în țară țigări de contrabandă.

Timp de un an, membrii acestui grup au introdus în România peste 40.000 de pachete cu țigări de contrabandă, dar și opt migranți din Afganistan.

Un al doilea grup a fost format din Mihai U. (34 de ani), Vasile U. (31 de ani), Viorel – Cătălin C. (33 de ani), Ionuț – Iulian C. (33 de ani) și Daniel – Iulian B. (17 ani), toți din orașul Vicovu de Sus. De la începutul acestui an, membrii grupării, împreună cu mai mulți ucraineni, parte dintre ei cu cetățenie română, au format un grup care a introdus în țară peste 25.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Cele două grupări acționau noaptea, foloseau mașini de teren și numere de înmatriculare false. Prin activitatea lor, statul a fost prejudiciat cu peste 850.000 de lei.

Anchetatorii au început urmărirea penală față de 23 de suspecți, iar la data de 23 noiembrie 2021, 16 dintre ei au fost duși la audieri, după ce polițiștii au făcut 10 percheziții în zona Bilca – Vicovu.

Oamenii legii au confiscat șapte mașini, un microbuz, sumele de 20.900 de lei și 11.600 de euro, 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, 30 de telefoane mobile, 21 de stații emisie – recepție, 43 de hamuri folosite la transportul coletelor cu țigări de contrabandă peste frontiera verde, precum și 16 plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Opt persoane au fost reținute, însă doar Constantin Mucea (36 de ani), Mihai Ungureanu (35 de ani), Adelin Cuciureanu (21 de ani) și Vasile Ungureanu (31 de ani) au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marius Galan, Ionuț Belici, Ionuț Cotos și Constantin Ungureanu au fost plasați sub control judiciar.

Activitățile investigative și de cercetare au fost efectuate cu sprijinul BOS Suceava şi DOS, precum şi de sprijinul STPF Suceava, SPF Siret, IPJ Suceava – SICE, Poliţia Municipiului Suceava, IPJ Bacău-Serviciul Poliţiei Rutiere, Poliţia Municipiului Roman.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.