Adriana și Lucian Negoiță, un cuplu stabilit în Iași, au investit banii de la nuntă într-o băcănie cu produse locale. Adriana este din Pojorâta iar soțul, din Onești. În numai câteva luni au reușit să devină cunoscuți pe piața din Iași, iar în Cămara Gospodarilor sunt comercializate peste 300 de sortimente de produse, care provin de la furnizori locali, potrivit bzi.ro.
„Eu sunt medic veterinar, iar soțul este inginer horticol. Noi am studiat la Universitatea Științele Vieții din Iași. Eu sunt din Pojorâta, Suceava, iar soțul, din Onești, Bacău. Amândoi aveam în plan ideea unei băcănii, astfel că am decis să facem acest pas. După nuntă, am deschis locația cu banii de la nuntă. Ne-am gândit că oricum îi cheltuiam pe altceva, o mașină de exemplu. Nu am vrut să copiem afacerea de la alții și ne-am implicat toți din familie pentru tot ce avem în băcănie, să fie amprenta noastră. Ne-am grăbit să deschidem înainte de Sfânta Parascheva, anul trecut, iar într-o lună am amenajat spațiul, am adus produsele și am deschis locația. O întâmplare amu
zantă: la deschidere, pentru că nu încăpea toată lumea în locație, oamenii stăteau la coadă ca să intre, iar alte persoane s-au așezat la coadă ca să cumpere produse. Un client stătea la coadă cu vreo jumătate de oră mai devreme înainte de deschidere”, povestește Adriana Negoiță, cofondator Cămara Gospodarilor, băcănie ce se află pe strada Costache Negri nr. 60, lângă Moldova Center,arata jurnalistii de la bzi.ro.
Darul de la nuntă investitit într-o afacere cu produse locale
Produsele provin de la furnizori locali, producători din Iași, zona Moldovei, Bucovina și zona Ardealului.
„Nu am avut emoții în privința clienților, pentru că știam că vor fi căutate produsele, pentru că sunt de calitate. Am avut emoții că nu vom avea la timp toate actele ca
să putem deschide (n.r. – râde), dar am rezolvat și acest aspect. Am riscat, într-adevăr, dar nu văd totul ca pe un risc, pentru că ne doream să facem asta foarte mult și am reușit în ultimele 7 luni să ne facem cunoscuți pe piața din Iași și nu numai. Pot spune că începem să recuperăm investiția și avem planuri de dezvoltare a afacerii. Noi vindem produse din toată zona Moldovei, din Bucovina și Ardeal, și facem și platouri cu produsele noastre. Soțul este pasionat de bucătărie, este mai pretențios ca mine, ca să spun așa. Noi testăm toate produsele la târguri, iar unul dintre ele provine de la familia mea, care are o fermă cu vaci și face produse lactate, mai exact cașcaval. Avem, cred, vreo 300 de sortimente de produse, de toate felurile, de la lactate la produse din carne, legume, pește, lactate sau paste și ciocolată. Ne mai lipsește făina, dar căutăm furnizor și pentru acest produs”, mai spune antreprenoarea din Iași, arata bzi.ro.
Prețurile produselor sunt cuprinse între 30 de lei și până la 100 de lei. Coșul mediu de cumpărături este de aproximativ 100 de lei.