ACTUALITATELOCAL

Doi șoferi băuți opriți simultan la un filtru rutier în Ipotești

Doi șoferi băuți opriți simultan la un filtru rutier în Ipotești

 

La data de 29.09.2023, ora 2050 , în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe raza com. Ipotești, sat. Tișăuț, polițiștii au instituit un filtru rutier și au oprit pentru control simultam două autoturisme.

La volanul primului autoturism aoprit se afla un bărbat de 40 ani, din com. Ipotești, sat. Tișăuți, jud. Suceava. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării aerului expirat conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

La volanul celui de-al doilea autoturism oprit se afla un bărbat de 34 ani, tot din com. Ipotești, sat. Tișăuți, jud. Suceava. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării aerului expirat și al doilea șofer a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-au prelevat probe biologice de sânge, necesare pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”  prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava.